2019(e)ko urriaren 8(a), asteartea

Elikadura eta minbizia


Badakigu elikadura ona izatea garrantzitsua dela familiako kide guztien osasunerako. Horregatik, gure seme-alabei ohitura osasungarriak erakustea txikitatik erakutsi behar diegun funtsezko zeregina da, betiko izango dituzten elikatzeko eredu jakin batzuk hartuko dituztelako. Kontsumituko ditugun elikagaiak zaintzeaz gain, nola prestatuko ditugun ere garrantzitsua da. Prestatzeko modua ere garrantzitsua da.

Minbiziaren aurkako elkartetik, gaixotasuna prebenitzeko hainbat jarraibide erakusten dizkigute, Fernando Fombellida doktore eta "Cocinar para vivir, cocinar para prevenir el cáncer" liburuaren egileak egindako azterketetan oinarrituta.

Aurkezpen honetan, egoki elikatzea eta osasungarriak ez diren ohiturak ez hartzea zein garrantzitsua den gogorarazten digute.

Ez kontsumitu produktu ultraprozesatuak, koipea, azukrea eta gatza murriztu, produktuak lurrunean eta plantxan prestatu, ez kontsumitu alkohol eta tabakorik eta ariketa fisikoa egin; horrek guztiak lagunduko digu osasuntsuago mantentzen. Ez gara minbizia sufritzetik guztiz salbuetsita egongo, beste faktore asko daudelako, baina gaitza hartzeko aukerak minimizatuko ditugu.


iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina